Rengeteg gázpalackot tartottak illegálisan Jászapátin

Megosztás

A katasztrófavédelemhez februárban érkezett megkeresés, hogy egy jászapáti családi házban egy vállalkozás engedély nélkül, a szabályok megszegésével végez gázpalack-töltést, amely ráadásul veszélyezteti a környékbeli ingatlanok biztonságát. A veszély már elmúlt, az illetékes hatóságok lecsaptak az üzemre.

Az illegális gázpalacktöltés súlyos következményekkel járhat mind a környezetre, mind az emberekre nézve. Az ilyen tevékenység során az ellenőrizetlen feltöltés és szabálytalan tárolás miatt fennáll a robbanás, tűz vagy mérgező gázok elszabadulásának veszélye.

A katasztrófavédelem a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a fogyasztóvédelmi hatósággal és a polgármesteri hivatallal közösen február végén tartott ellenőrzést a Huszár utcában.

Összesen 135 db, veszélyes anyagokat tartalmazó gázpalackra leltek. Kiderült, a vállalkozás képviselője a szükséges tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvánnyal sem rendelkezett, ráadásul az épületet érintő villámvédelmi felülvizsgálatról sem tudott dokumentumot bemutatni.

A katasztrófavédelem hatósági eljárást indított az érintett vállalkozással szemben.

Kép: gazpalackfutar.com

Kapcsolódó cikkek